There is PRO at Dave and Busters

Discussion of arcades and other gaming locations with music/rhythm games

Moderator: Moderators

User avatar
BigBadOrc
Standard
Standard
Posts: 588
Joined: Mon Sep 04, 2006 8:53 pm
Location: Indy
Contact:

There is PRO at Dave and Busters

Post by BigBadOrc » Mon Jun 15, 2009 10:29 am

Katy just checked it out ^.^

Pump Pro FX at Dave and Busters Castleton
groovestats
<3 blackcat

User avatar
Amp Divorax
Heavy
Heavy
Posts: 2922
Joined: Wed Feb 02, 2005 3:34 pm
Location: Near some arcade place that has the same initials as Drum and Bass

Re: There is PRO at Dave and Busters

Post by Amp Divorax » Mon Jun 15, 2009 10:40 am

Memorable 2016 quotes:
Ho wrote:You can break arcade games and I will fix YOU!
Merk wrote:Potter if Citizens United actually gets overturned and not replaced by some equally awful legislation I will suck your dick and take a bunch of selfie snaps whilst doing so.

User avatar
Ho
Site Admin
Site Admin
Posts: 5638
Joined: Fri Dec 31, 2004 10:26 am
Location: The Ho-House

Re: There is PRO at Dave and Busters

Post by Ho » Mon Jun 15, 2009 12:00 pm

While I personally prefer the main series to Pro, I neither hate Pro nor will I use this thread to discuss my opinions of it. However, my concern is that, to my knowledge, Pro has not received any content updates (new versions) with the exception of a 12 song update pack and I have not heard of anything definite on the horizon. Meanwhile, I believe we've had about 3 versions of the main series in the same time. With that said, I hope this machine at D&B doesn't end up stagnate.

From a technical standpoint, I would think that converting an FX cabinet from Pro to the main series would be a relatively simple matter. Has anyone ever heard of this being done? I think it would be rather amusing and confusing if the cabinet buttons were left installed in such a case.
Image

User avatar
DAVE101
ITG4LYFE
ITG4LYFE
Posts: 905
Joined: Fri Jun 06, 2008 9:25 pm
Location: Bloomington/Westfield
Contact:

Re: There is PRO at Dave and Busters

Post by DAVE101 » Mon Jun 15, 2009 12:34 pm

YESSSSS!!! H4x0rs coming to Castleton!!!!
Image

User avatar
Amp Divorax
Heavy
Heavy
Posts: 2922
Joined: Wed Feb 02, 2005 3:34 pm
Location: Near some arcade place that has the same initials as Drum and Bass

Re: There is PRO at Dave and Busters

Post by Amp Divorax » Mon Jun 15, 2009 2:01 pm

Ho wrote:While I personally prefer the main series to Pro, I neither hate Pro nor will I use this thread to discuss my opinions of it. However, my concern is that, to my knowledge, Pro has not received any content updates (new versions) with the exception of a 12 song update pack and I have not heard of anything definite on the horizon. Meanwhile, I believe we've had about 3 versions of the main series in the same time. With that said, I hope this machine at D&B doesn't end up stagnate.

From a technical standpoint, I would think that converting an FX cabinet from Pro to the main series would be a relatively simple matter. Has anyone ever heard of this being done? I think it would be rather amusing and confusing if the cabinet buttons were left installed in such a case.
Jboy switches between Pro and NX according to his youtube profile so it shouldn't be too hard. Pro was a good idea, but it does take some getting used to as Stepmania handles differently than the standard Pump engine. Also, Pro Debut songs that do appear on NX2/NXA will have different charts sometimes. (Of note being Energizer being at 300 bpm on Pro and being at 151 bpm for the regular series.) The main thing to keep in mind is that the series was intended to bridge between ITG and regular Pump and in that respect it does work pretty well.

Oh, from what I've seen of Dave and Busters in other areas machine hacking will not be allowed.
Memorable 2016 quotes:
Ho wrote:You can break arcade games and I will fix YOU!
Merk wrote:Potter if Citizens United actually gets overturned and not replaced by some equally awful legislation I will suck your dick and take a bunch of selfie snaps whilst doing so.

User avatar
Ho
Site Admin
Site Admin
Posts: 5638
Joined: Fri Dec 31, 2004 10:26 am
Location: The Ho-House

Re: There is PRO at Dave and Busters

Post by Ho » Mon Jun 15, 2009 3:23 pm

I just noticed what forum this is in...the wrong one. Moved to Locations.
Image

User avatar
BigBadOrc
Standard
Standard
Posts: 588
Joined: Mon Sep 04, 2006 8:53 pm
Location: Indy
Contact:

Re: There is PRO at Dave and Busters

Post by BigBadOrc » Mon Jun 15, 2009 4:07 pm

hm perhaps this is why there hasn't been pro 2 yet: http://arcadeheroes.com/2008/08/16/on-t ... t-up-jump/

whatever ^_^

I think this is freakin awesome and am going to enjoy the shit out of this game
groovestats
<3 blackcat

User avatar
Amp Divorax
Heavy
Heavy
Posts: 2922
Joined: Wed Feb 02, 2005 3:34 pm
Location: Near some arcade place that has the same initials as Drum and Bass

Re: There is PRO at Dave and Busters

Post by Amp Divorax » Mon Jun 15, 2009 4:15 pm

I remember Flakk mentioning that in the PIU section a while ago. I've heard nothing about it though so who knows if it will see the light of day.

Also, http://www.pumpproedits.com/ may interest those people playing there as Pro does allow for people to bring in their own stepcharts. (So if somebody wanted to play the NX version of Energizer, albeit at 300 bpm, they can do it.)
Memorable 2016 quotes:
Ho wrote:You can break arcade games and I will fix YOU!
Merk wrote:Potter if Citizens United actually gets overturned and not replaced by some equally awful legislation I will suck your dick and take a bunch of selfie snaps whilst doing so.

User avatar
DAVE101
ITG4LYFE
ITG4LYFE
Posts: 905
Joined: Fri Jun 06, 2008 9:25 pm
Location: Bloomington/Westfield
Contact:

Re: There is PRO at Dave and Busters

Post by DAVE101 » Mon Jun 15, 2009 5:14 pm

Perhaps there should be a merge of threads.
Amp Divorax wrote:Oh, from what I've seen of Dave and Busters in other areas machine hacking will not be allowed.
Is it ever allowed?
Image

User avatar
zomg its joorz
Standard
Standard
Posts: 475
Joined: Tue Nov 28, 2006 11:36 pm
Location: Mishawaka, IN
Contact:

Re: There is PRO at Dave and Busters

Post by zomg its joorz » Mon Jun 15, 2009 7:28 pm

DAVE101 wrote:Perhaps there should be a merge of threads.
Amp Divorax wrote:Oh, from what I've seen of Dave and Busters in other areas machine hacking will not be allowed.
Is it ever allowed?
Yeah. It is, it's not even actually "hacking" so much as modifying. :P It generally isn't too hard to convince owners if you know how to word it in a way that says "hey, if we do this it might change a few things but it'll bring in more business"

User avatar
Amp Divorax
Heavy
Heavy
Posts: 2922
Joined: Wed Feb 02, 2005 3:34 pm
Location: Near some arcade place that has the same initials as Drum and Bass

Re: There is PRO at Dave and Busters

Post by Amp Divorax » Mon Jun 15, 2009 8:29 pm

DAVE101 wrote:Perhaps there should be a merge of threads.
Amp Divorax wrote:Oh, from what I've seen of Dave and Busters in other areas machine hacking will not be allowed.
Is it ever allowed?
Seriously, just drop it man.
Memorable 2016 quotes:
Ho wrote:You can break arcade games and I will fix YOU!
Merk wrote:Potter if Citizens United actually gets overturned and not replaced by some equally awful legislation I will suck your dick and take a bunch of selfie snaps whilst doing so.

User avatar
DAVE101
ITG4LYFE
ITG4LYFE
Posts: 905
Joined: Fri Jun 06, 2008 9:25 pm
Location: Bloomington/Westfield
Contact:

Re: There is PRO at Dave and Busters

Post by DAVE101 » Mon Jun 15, 2009 8:43 pm

but I already made 5-panel steps for Tricky Disco :(
Image

User avatar
Ho
Site Admin
Site Admin
Posts: 5638
Joined: Fri Dec 31, 2004 10:26 am
Location: The Ho-House

Re: There is PRO at Dave and Busters

Post by Ho » Mon Jun 15, 2009 9:40 pm

Stopped by on my way home from work...

Image

It's Dave & Buster's. It's what I expected...and that's not a bad thing.

I found the aforementioned Pump Pro machine and a couple of familiar, yet seldom seen (around here) faces.

Image
Image

User avatar
MonMotha
Site Code Monkey
Site Code Monkey
Posts: 2494
Joined: Sun Jan 23, 2005 9:18 pm

Re: There is PRO at Dave and Busters

Post by MonMotha » Mon Jun 15, 2009 10:11 pm

Woah, is that Yume? She still exists? Amazing...

Is the machine at least set to the proper aspect ratio? I pretty much gave up on playing Pro when the Putt Putt machine had its monitor replaced with a laggy POS LCD and left on 4:3, but I wouldn't mind playing some of the half-double charts. If only it behaved like Pump, rather than DDR...
A normality test:
+++ATH
If you are no longer connected to the internet, you need to apply more wax to your modem: it'll make it go faster.
If you find this funny, you're a nerd.
If neither of the above apply, you are normal. Congratulations.

User avatar
blackcat
Heavy
Heavy
Posts: 1224
Joined: Sun Mar 19, 2006 9:05 pm
Location: Bloomington/Carmel
Contact:

Re: There is PRO at Dave and Busters

Post by blackcat » Mon Jun 15, 2009 10:52 pm

DAVE101 wrote:YESSSSS!!! H4x0rs coming to Castleton!!!!
Nope. Jason and Chris will be the ones doing the haxoring, since they know what they are doing. Chris owns a Pro machine in his basement and Jason has been playing Pump longer than anybody, not to mention he made some of the stepcharts in Pro. I'll be pissed if you hax it and mess it up. For serious.

EDIT: Also, Custom songs will not work on the machine. The machine never came out with a patch or newer version that allowed you to do that. Soooooo, making 5 panel step charts is pointless. Just sayin'

Post Reply